20 iunie 2009

Biografie - Nino D'Angelo

Pe 21 iunie 1957 intr-o suburbie din Napoli, mai exact in San Pietro a Patierno se naste cantaretul Nino D'Angelo pe numele sau real Gaetano D'Angelo. Se naste intr-o familie saraca asa ca este nevoit sa renunte la studii pentru a contribui la veniturile acesteia.

Cu ajutorul lui Alberto Lupo este primit in “lumea buna” insa dupa multe sacrificii isi lanseaza si albumul de debut “A Storia Mia” din fonduri proprii. Albumul a fost un hit aproape instantaneu, mai ales in Sicilia unde este foate apreciat. La doar 22 de ani se casatoreste cu Annamaria cu care are si doi baieti – Antonio si Vincenzo.

Tot in aceeasi perioada incepe si cariera lui de actor, la inceput in teatru apoi si film pentru marele ecran – primul film in care joaca fiind “Celebrita”.

In 1982 scoate pe piata albumul - "Un Jeans e Una Maglietta" – dupa care apare si intr-un film cu acelasi nume. Albumul se vinde in peste un milion de exmplare iar filmul depaseste orice asteptari avand incasari mai mari decat “Flashdance”.

Acum incepe si “fenomenul D’Angelo”. Participa la Festivalul de la Sanremo in 1986 cu piesa “Vai”. Criticii il ignora, insa albumul se vinde foarte bine.

In 1990 ceva pare sa se fi schimbat. Dupa moartea ambilor sai parinti intra intr-o perioada de depresie si decide sa faca cateva schimbari si in cariera. Nu mai vroia sa fie “cantaretul care vinde CD-uri”. Multumita albumului “Tiempo” incepe sa fie foarte apreciat de criticii muzicali printre care si Goffredo Foti.

In anul 1997 compune primul “musical” – “Core Pazzo”, cu care obtine un mare succes. Anul urmator participa la Sanremo cu piesa "Senza Giacca e Cravatta" cu care se claseaza pe locul opt.

La acelasi festival mai participa si in 2002 si 2003 cu "Mari'" si "'A Storia 'E Nisciuno".

Nino d'Angelo a avut un concert si in Romania, la Brasov.

Desi in Romania nu este foarte cunoscut, Nino d'Angelo este un artist renumit pe plan international, muzica sa imbinand stilul popular cu muzica jazz si cea etnica.Site Oficial