25 decembrie 2008

Biografie - Lenka

Lenka Křipač este o actrita australiana ce in 2008 si-a facut si debutul muzical solo. Ea s-a nascut in anul 1978.

Luand o pauza de la a fi vocalista si clapara in trupa australiana Decoder Ring, compozitoarea Lenka Křipač se muta in Los Angeles si incepe sa inregistreze cateva piese pop sub numele de scena Lenka. Materialul ei solo are influente din Björk si Jem.

Faptul ca a fost actrita si-a adus aportul si in muzica pe care o face, avand anumite simturi teatrale in compozitii.

Inainte sa apara pe piata albumul de debut “Lenka” lansat in septembrie 2008, cantareata interpreta prin mici cafenele si hoteluri.

Piesa ei “The Show” a fost utilizata in numeroase spoturi publicitare, in mod special pentru Old Navy.

Tatal ei este un imigrant din Cehoslovacia, mama fiind din Australia.

Pe site-ul ei de My Space Lenka spune ca s-a nascut “in tufisuri” iar la varsta de 6 ani se muta in Sydney unde si-a primit educatia, lectiile de muzica si unde incepe sa lucreze in domeniul muzicii.

A fost componenta a grupului Australian de electro-rock Decoder Ring, impreuna cu care apare pe doua albume, dupa care, in 2007 se muta in California.

Dupa ce adopta ca nume de scena prenumele Lenka ( “Lenka” este un nume Ceh/Slovac de fata des intalnit, si un diminutiv obisnuit dupa rusescul “Lena”;, sunt numeroase alte persoane celebre ce poarta numele de Lenka, inclusiv cantarete, printre cele mai notabile fiind interpreta Ceha de folk/alternativ Lenka Dusilová), ea lanseaza albumul de debut pe 24 septembrie 2008. Pana in prezent albumul nu a urcat decat pe locul 142 in Billboard 200.



Site Oficial
Contul de YouTube