11 ianuarie 2009

2 Live Crew - “Me so Horny”

Me so Horny” este o piesa dirty rap ce apartine grupului 2 Live Crew si face parte de pe albumul “As Nasty As They Wanna Be”. Cantecul a ajuns pe locul intai in topul American de Rap si pe 26 in Billboard Top 100 in anul 1989, in ciuda faptului ca nu a avut multe difuzari pe radio din cauza controversei legate de versuri. Tot din aceasta cauza grupul a fost acuzat de obscenitate iar albumul lor a fost interzis pe piata din Florida. In final albumul a avut raspandire si in acest stat dupa ce baietii au castigat procesul. Piesa contine un sample din "Firecracker" a celor de la Mass Production.

Versul ce atrage atentia “Me so horny. Me love you long time” este luat din filmul “Full Metal Jacket” regizat de Stanley Kubrick. In film, actrita britanica Papillon Soo Soo spune replica: Hey baby, you got girlfriend Vietnam? Me so horny. Me love you long time. Unele personae de origine asiatica gasesc aceasta replica degradanta si este de preferat evitarea acesteia cand va aflati in preajma lor.

Piesa a devenit un mare hit pentru cei de la 2 Live Crew, ajungand pe prima pozitie in clasamentul de rap si pe 26 cel general al anului 1989. “As Nasty as They Wanna Be” a atins pozitia 3 in clasamentul de albume Rap si pe 29 in cel general. In cele din urma albumul a avut vanzari destul de bune: 3 milioane de exmplare.

Succesul piesei si al albumului a adus multe ingrijorari in privinta versurilor explicite atat a celor de la 2 Live Crew dar si in privinta lui Ice-T si a celor de la N.W.A.

Procurorul Jack Thompson din Broward County – Florida, i-a acuzat pe cei de la 2 Live Crew de obscenitate si a convins un judecator federal sa declare albumul acestora drept – obscen, in iunie 1990. Scriitorul Henry Louis “Skip” Gates, Jr. a depus marturie in favoarea grupului. Sinéad O'Connor a fost una din vedetele ce a sustinut grupul pe motive de libera exprimare. Decizia a fost intoarsa la apel iar publicitatea adusa pe aceasta tema a dus la vanzari mai mari ale albumului.

In 1999 grupul, mai putin Luther R. Campbell, a reinregistrat cantecul sub titlul "Bill So Horny". Asta se intampla in perioada in care presedintele SUA, Bill Clinton a a mintit cand a negat relatia cu Monica Lewinsky. Acest remix a dezamagit si nu a intrat in clasamente.

In anul 2008 piesa a fost clasata pe locul 83 in topul VH 1 100 Greatest Songs of Hip Hop.