27 decembrie 2008

Biografie - Laleh

Laleh Pourkarim este o compozitoare si interpreta nascuta pe 10 iunie 1982 in Bandar-e Anzali, Iran si stabilita in Suedia. Vine in aceasta tara la varsta de 12 ani si merge la scoala in Angered, Gothenburg. Inaite de venirea in Suedia a locuit si in Azerbaidjan si in capitala Republicii Belarus – Minsk.

Singura a produs si compus albumul de debut “Laleh” lansat in anul 2005. Pe acest album canta in trei limbi: Engleza, Suedeza si Persana. La premiile Grammis Suedeze din 2005 a primit 7 nominalizari din care a castigat la 3 categorii: Artist of the Year, Producer of the Year si New Artist of the Year.

A avut si un rol destul de important in filmul Suedez “Jalla! Jalla!” regizat de Josef Fares, ce a avut un mare succes in 2000.

Laleh este fiica lui Houshang Pourkarim, un sociolog Iranian proeminent din Bandar-e Anzali.

In adolescenta, Laleh formeaza un grup de Jazz –“Bejola” – cu profesorul ei de muzica, si invata singura percutia si saxofonul.

A scris, cantat si produs albulul ei de debut ce a aparut in primavera anului 2005 la Warner. Albumul apare in topurile scandinave si include doua cantece lasate ca single: "Invisible (My Song)" si "Live Tomorrow". In 2006 lanseaza albumul “Prinsessor” de pe care lanseaza piesele "November" si"Forgive but Not Forget”. Un alt cantec apare un an mai tarziu - "Call on Me".



Site Oficial
My Space
YouTube