17 decembrie 2008

Biografie - Kings Of Leon

Kings Of Leon este o formatie nominalizata la premiile Grammy din Columbia, Tennessee. Trupa este formata din trei frati: Caleb Followill (voce si chitara ritmica), Nathan Followill (tobe si backing vocalist), Jared Followill (chitara bas/ backing vocalist/ clape) – si varul lor Matthew Followill (chitara si backing vocalist). Impreuna au lansat patru albume de studio.

Numele formatiei este luat dupa numele tatalui si bunicului celor trei frati Followill – pe ambii chemandu-i Leon. In materie de succes comercial si pozitii in clasamentele de specialitate formatia are mai mult succes in Europa (in special in Anglia si Irlanda) decat in tara lor natala.

Primul material discografic al trupei a fost EP-ul Holy Roller Novocaine ce a aparut in 2003. Patru din cele cinci cantece ale EP-ului vor aparea si pe albumul de debut din acelasi an “Youth & Young Manhood”. Un an mai tarziu lanseaza al doilea album “Aha Shake Heartbreak” iar in 2005 acesta apare si in SUA. In martie 2006 Kings of Leon se aflau iarasi in studio pentru a inregistra pentru al treilea album. Un an mai tarziu, pe 2 aprilie 2007 in Marea Britanie si o zi mai tarziu in Statele Unite ei lansau “Because of the Times". Albumul a debutat pe prima pozitie in Anglia si Irlanda si doar pe pozitia 25 in SUA cu vanzari de aproximativ 70.000 de exemplare in prima saptamana. Albumul a fost precedat de single-ul “On Call” ce devine hit in Marea Britanie.

Only by the Night” – albumul lansat in septembrie 2008 le-a adus si nominalizarea la a 51-a gala a premiilor Grammy la categoria “Best Rock Album” iar piesa “Sex on Fire” primeste si ea alte doua nominalizari. Piesa “Crawl” de pe acest album a fost oferita gratuit pe site-ul oficial a trupei pe 28 iulie 2008. Pe 5 august primul single “Sex on Fire” a fost lansata la posturile de radio si pe pagina lor de MySpace. Pe 28 septembrie 2008 albumul intra in topul Britanic pe locul intai cu peste 220.000 de exemplare vandute intr-o saptamana.



Site Oficial