3 noiembrie 2008

Biografie - Pierre Bachelet

Pierre Bachelet s-a nascut intr-o zi de 25 mai 1944 si a murit in februarie 2005. El a fost un cantaret si compozitor francez. Printre cele mai recunoscute cantece ale sale se numara “Le Corons” si “Ecris-moi”.

A compus si muzica de film – printre cea mai cunoscuta pentru – Emmanuelle din 1974.

Pierre s-a nascut in – Roubaix – in nordul Frantei pe 25 mai 1944. Daca rezultatele la invatatura ale tanarului Pierre nu erau stralucitoare, el nu s-a descurajat si s-a inscris la scoala de film din Paris. Cu diploma obtinuta pleaca spre Brazilia pentru a realize documentarul "Bahio meù Amor". In Paris isi indreapta atentia spre domeniul publicitar prilej cu care intra in contact cu viitori regizori de film ca Patrice Leconte si Jean-Jacques Annau ce mai tarziu aveau sa-i ofere contracte. La mijlocul anilor 60’ a fost angajat al unui serial celebru al acelei perioade - Dim Dam Dom.

Incet incet, Pierre Banchelet si-a creat un univers musical propriu ce era doar al lui si a inceput sa compuna muzica pentru diferite filme documentare sau de lung metraj ale prietenilor sai. Printre acestia se numara si Just Jaeckin, ce avea sa devina regizor de filme erotice si care a apelat la serviciile lui Pierre pentru lungmetrajul "Emmanuelle".

Succesul fimmului a adus in atentie si coloana sa sonora. Piesa lui Pierre – “Emmanuelle” s-a vandut in peste 4 milioane de exemplare iar discul pe care se afla a avut vanzari de un million patru sute de mii de copii. Dupa acest success aveau sa urmeze "Coup de tête" in 78’ sau "Les Bronzés font du ski" in 79’. Dupa cateva luni petrecute in studioul de inregistrari – Pierre a lansat in 1983 un nou album din care, primele doua piese lansate "Quitte-moi" si "Embrasse-moi au fost dedicate mamei sale ce murise in acea perioada.

Fiind o persoana relative timida, neinteresat de viata din sowbiz, mai degraba inclinat spre calatorii, proprietarul unui vas si detinator de brevet de zbor, Pierre si-a continuat viata impreuna cu sotia si fiul sau – surprins de consecintele succesului si celebritatii castigate cu piesa “Les Corons”. In 1985 cantaretul scoate pe piata un nou album unde se gasesc si piesele "En l'an 2001", "Marionnettiste" sau "Quand l'enfant viendra". Acesta a fost urmat de un turneu in tarile vorbitoare de limba franceza din Europa.

Pe 15 februarie 2005 Pierre Bachelet, ce avea in lucru mai multe proiecte muzicale, a murit in casa sa dintr-o suburbie a Parisului. De fapt el era bolnav de ceva vreme.

Sursa - RFI Musique